Výroba chleba a běžného pečiva

Dílčí kvalifikace: 29-001-H

Kurz je určen pro zájemce, kteří si potřebují doplnit kvalifikaci.

Profil absolventa: Absolvent kurzu dovedepřijímat a uchovávat suroviny, polotovary a přísady a připravovat je pro výrobu chleba a běžného pečiva. Volí správné technologické postupy a postupuje podle nich při výrobě těsta a kvasů. Připravená těsta správně dělí a tvaruje, následně chleba a běžné pečivo peče, uchovává, balí, expeduje a prodává. Součástí profilu úspěšného absolventa je také dovednost vedení evidence, obsluha strojů a zařízení a posuzování jakosti. Nezbytnou podmínkou získání osvědčení je znalost a dodržování bezpečnostních předpisů a hygieny v provozu.

Počet účastníků: 5 - 10

Délka kurzu: 180 h prezenční formou – 9 výukových modulů (sedm modulů á 18 hodin, 2 moduly á 26 hodin)

Lektoři: odborní učitelé odborného výcviku

Náplň kurzu: výukový modul 18, resp. 26 hodin

-          Teoretická příprava 2 hodiny

-          Praktická příprava 8, 16 nebo 24 hodin

Vstupní požadavky:

-          Minimálně základní vzdělání

-          Platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství

-          Předepsaný pracovní oděv

Finanční podmínky:

-          Při 10 účastnících cca 8.376,- Kč

Kurzovné obsahuje:

-          Provozní náklady, pracovní náklady

-          Náklady na suroviny účastníci kurzu hradí samostatně v každém modulu

Ukončení kurzu:

-          Zkouška ve formě návrhu a zhotovení závěrečné práce v rozsahu 8 hodin

Výstup kurzu:

-          Osvědčení o absolvování kurzu

Kontakt: sekretariat @ sos-znojmo.cz

 

Podrobnosti
   

Kontakt: Dvořákova 19 - tel.: 515 225 280, 515 248 538   Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

   
Copyright © 2017 SOŠ a SOU Znojmo. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.
Vytvořil Portal 70 - tvorba webových stránek Znojmo
DnesDnes572
VčeraVčera892
Tento týdenTento týden572
Tento měsícTento měsíc15191
CELKEMCELKEM158364