Novinky školy

Odborná exkurze na jatkách Steinhauser

Žáci naší školy oboru Řezník-uzenář a Kuchař- číšník  se zúčastnili 16. 4. 2024 odborné exkurze na jatkách Steinhauser, s.r.o.
Ve Skalici nad Svitavou se seznámili s porážkou vepřového dobytka, kde následně byly prováděny operace  jatečných úprav: vnější jatečné opracování (paření, odštětinování prasat, dočišťování), vnitřní jatečné opracování (vykolení) a následné bourání (vepřové půlky)…

více »

Je dobré vědět …

V rámci předmětu Psychologie proběhla ve  dnech 12. 4. a 19. 4. 2024  odborná přednáška, ve které se studenti  tříd  1. NA a 1. NB seznámili s problematikou domácího násilí, vztahových problémů, znásilnění a stalkingu. Informace a praktické rady byly studentům poskytnuty prostřednictvím neziskové organizace Bílý kruh bezpečí. Obě představitelky této  organizace  podrobně seznámily studenty  s projevy a důsledky těchto častých negativních jevů ve společnosti. 

více »

Velký úspěch našich žáků na Krajské soutěži Zemědělský opravář 

Dne 16. 4. 2024 jsme se zúčastnili soutěže pořádané naší školou a Střední školou dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov.
Soutěž žáků oboru Opravář zemědělských strojů 2. a 3. ročníku se uskutečnila na pracovišti Polánka v Moravském Krumlově za podpory ředitelky Okresní hospodářské komory a předsedy představenstva Agrární komory Znojmo. Sponzorsky se na akci podílely firmy AGRANA spol. s r.o., NEVOGA, s.r.o., AGROMEX, s.r.o., AGRALL zemědělská technika, a.s., NEJEDLÝ s.r.o. …

více »

O škole

Slavnostní zahájení výstavby zemědělské školy na Dvořákově ulici se uskutečnilo dne 6. 8. 1985.

K významné změně došlo dne 1. 7. 2004, kdy byla škola na Dvořákově ulici a na Alšově ulici sloučena v jeden subjekt. Vznikla spojená škola s novým názvem, který odrážel všechny druhy škol, které obě školy měly. Její název byl však velice složitý, proto byl v roce 2015 změněn na Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova, příspěvková organizace, který nese dodnes.

V roce 2016 byla škola jmenována ministrem zemědělství Centrem odborné přípravy a dále Jihomoravským krajem Centrem odborného vzdělávání pro zemědělství.

Partneři školy