Ze života školy

Angličtinou k novým přátelům: Náš další online meeting se studenty z Taipei 

V pátek 7. listopadu proběhlo již druhé online setkání naší školy se studenty z partnerské školy v Taipei. Tentokrát jsme zapojili také naše studenty prvních ročníků z oboru Agropodnikání, kteří měli jedinečnou příležitost procvičit si angličtinu a zároveň navázat nová přátelství.
Online meeting probíhal formou přátelských rozhovorů – studenti byli rozděleni do menších skupinek (tzv. breakout rooms), kde si mohli v popovídat jeden na jednoho se svými vrstevníky z Tchaj-wanu …

VÍCE »

Studijní cesta do Bruselu

Ve dnech 4. – 6. listopadu 2025 se vítězové na prvních a druhých místech celostátní soutěže „Rostlinolékařství – obor budoucnosti“ zúčastnili studijní cesty do Bruselu, hlavního města Belgie a sídla institucí Evropské unie. Naši školu zde reprezentoval Radim Weber, student 3. ročníku oboru Agropodnikání, společně se svým učitelem Pavlem Vávrou …

VÍCE »

ABSOLVENTI SOŠ ZNOJMO, DVOŘÁKOVA PATŘÍ K NEJLEPŠÍM V ČESKÉ REPUBLICE 

Našich 23 úspěšných absolventů oboru Cukrář, Pekař, Kuchař-číšník, Zahradník a Opravář zemědělských strojů dne 8. 11. 2025 v Praze převzalo v Kaiserštejsnkém paláci v Praze ocenění Hospodářské komory České republiky „Nejlepší absolvent roku 2025“.
Zároveň ve 14. ročníku soutěže o nejlepší samostatnou odbornou práci studentů zvítězili naši absolventi NATÁLIE LAŠTUVKOVÁ v oboru Cukrář a TOMÁŠ JELÍNEK v oboru Kuchař-číšník. Vítězství je o to cennější, že právě v těchto oborech bylo přihlášeno nejvíce prací …

VÍCE »

Kroužek PRÁCE S KOVEM

Dne 23. 10. 2025 zahájili naši žáci z oboru Opravář zemědělských strojů činnost v zájmovém kroužku „Práce s kovem“. Tento kroužek je realizován jako součást projektu IDZ JMK, klíčová aktivita „Zvyšování motivace a zájmu žáků o odborné a polytechnické vyučování“.
Vedoucím kroužku je pan Leoš Cejpek. Do činnosti jsou zapojeni žáci 1. ročníku, kteří mají možnost nad rámec základní výuky získat praktické dovednosti v práci s kovem ….

VÍCE »

Veletrh středních škol v Dukle

Naše škola opět zazářila, tentokrát na prezentaci středních škol v Dukle. Na tomto setkání jednotlivé střední školy představily nabídku studia na další školní rok.
Šikovní studenti, Eliška a Petr z oboru Podnikání, ochotně informovali žáky základních škol a jejich rodiče o studiu, soutěžích a akcích na naší škole. Děkujeme jim za skvělou reprezentaci a všem návštěvníkům akce za přízeň! …..

VÍCE »

Součástí Veletrhu vzdělávání v Dukle jsme byli i my

Naši kuchaři-číšníci předvedli, co umí!

Na tuto akci připravili dokonalý raut – ukázka moderní gastronomie, precizní práce, skvělé organizace a jedinečné atmosféry.
My jen smekáme – prostě jedno velké WOW před našimi žáky i učiteli odborného výcviku!

VÍCE »

Chuť – základní smysl kuchařů

Žáci 3. ročníku oboru Kuchař–číšník znovu dokázali, že se nebojí zkoušet nové chutě ani výzvy. Po nedávné ochutnávce žabích stehýnek, které s velkým úspěchem připravil žák Matyáš Karl, se třída pustila do dalšího kulinářského dobrodružství – tentokrát ve znamení italské kuchyně. Na talířích se objevily typické italské suroviny – olivy, sušená rajčata v olivovém oleji, kapary a samozřejmě italské pesto …

VÍCE »

Mezinárodní den kuchařů

„Oslava všech, kdo vládnou vařečkou“
Mezinárodní den kuchařů připadá každoročně na 20. října. Tento den je věnovaný všem, kteří rádi vaří, od profesionálních kuchařů přes amatérské nadšence, maminky, tatínky a všechny, kteří vaří s láskou. Mezinárodní den kuchařů vznikl v Africe v roce 2005. Má oslavovat nejenom kuchaře, ale má za cíl také poukázat na problematiku hladovění ve světě …

VÍCE »

Angličtinou k novým přátelům: Náš další online meeting se studenty z Taipei 

V pátek 7. listopadu proběhlo již druhé online setkání naší školy se studenty z partnerské školy v Taipei. Tentokrát jsme zapojili také naše studenty prvních ročníků z oboru Agropodnikání, kteří měli jedinečnou příležitost procvičit si angličtinu a zároveň navázat nová přátelství.
Online meeting probíhal formou přátelských rozhovorů – studenti byli rozděleni do menších skupinek (tzv. breakout rooms), kde si mohli v popovídat jeden na jednoho se svými vrstevníky z Tchaj-wanu …

VÍCE »

Studijní cesta do Bruselu

Ve dnech 4. – 6. listopadu 2025 se vítězové na prvních a druhých místech celostátní soutěže „Rostlinolékařství – obor budoucnosti“ zúčastnili studijní cesty do Bruselu, hlavního města Belgie a sídla institucí Evropské unie. Naši školu zde reprezentoval Radim Weber, student 3. ročníku oboru Agropodnikání, společně se svým učitelem Pavlem Vávrou …

VÍCE »

ABSOLVENTI SOŠ ZNOJMO, DVOŘÁKOVA PATŘÍ K NEJLEPŠÍM V ČESKÉ REPUBLICE 

Našich 23 úspěšných absolventů oboru Cukrář, Pekař, Kuchař-číšník, Zahradník a Opravář zemědělských strojů dne 8. 11. 2025 v Praze převzalo v Kaiserštejsnkém paláci v Praze ocenění Hospodářské komory České republiky „Nejlepší absolvent roku 2025“.
Zároveň ve 14. ročníku soutěže o nejlepší samostatnou odbornou práci studentů zvítězili naši absolventi NATÁLIE LAŠTUVKOVÁ v oboru Cukrář a TOMÁŠ JELÍNEK v oboru Kuchař-číšník. Vítězství je o to cennější, že právě v těchto oborech bylo přihlášeno nejvíce prací …

VÍCE »

Kroužek PRÁCE S KOVEM

Dne 23. 10. 2025 zahájili naši žáci z oboru Opravář zemědělských strojů činnost v zájmovém kroužku „Práce s kovem“. Tento kroužek je realizován jako součást projektu IDZ JMK, klíčová aktivita „Zvyšování motivace a zájmu žáků o odborné a polytechnické vyučování“.
Vedoucím kroužku je pan Leoš Cejpek. Do činnosti jsou zapojeni žáci 1. ročníku, kteří mají možnost nad rámec základní výuky získat praktické dovednosti v práci s kovem ….

VÍCE »

Veletrh středních škol v Dukle

Naše škola opět zazářila, tentokrát na prezentaci středních škol v Dukle. Na tomto setkání jednotlivé střední školy představily nabídku studia na další školní rok.
Šikovní studenti, Eliška a Petr z oboru Podnikání, ochotně informovali žáky základních škol a jejich rodiče o studiu, soutěžích a akcích na naší škole. Děkujeme jim za skvělou reprezentaci a všem návštěvníkům akce za přízeň! …..

VÍCE »

Součástí Veletrhu vzdělávání v Dukle jsme byli i my

Naši kuchaři-číšníci předvedli, co umí!

Na tuto akci připravili dokonalý raut – ukázka moderní gastronomie, precizní práce, skvělé organizace a jedinečné atmosféry.
My jen smekáme – prostě jedno velké WOW před našimi žáky i učiteli odborného výcviku!

VÍCE »

Chuť – základní smysl kuchařů

Žáci 3. ročníku oboru Kuchař–číšník znovu dokázali, že se nebojí zkoušet nové chutě ani výzvy. Po nedávné ochutnávce žabích stehýnek, které s velkým úspěchem připravil žák Matyáš Karl, se třída pustila do dalšího kulinářského dobrodružství – tentokrát ve znamení italské kuchyně. Na talířích se objevily typické italské suroviny – olivy, sušená rajčata v olivovém oleji, kapary a samozřejmě italské pesto …

VÍCE »

Mezinárodní den kuchařů

„Oslava všech, kdo vládnou vařečkou“
Mezinárodní den kuchařů připadá každoročně na 20. října. Tento den je věnovaný všem, kteří rádi vaří, od profesionálních kuchařů přes amatérské nadšence, maminky, tatínky a všechny, kteří vaří s láskou. Mezinárodní den kuchařů vznikl v Africe v roce 2005. Má oslavovat nejenom kuchaře, ale má za cíl také poukázat na problematiku hladovění ve světě …

VÍCE »

Partneři školy