Ochutnávka po italsku

Dne 18. 10. 2022 ve výuce předmětu technologie oboru Kuchař – číšník třídy 3. KC po probraném tématu „MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ“, si žáci 3. KC připravili ochutnávku surovin a typických pokrmů italské kuchyně.

Zde jsou postřehy několika žáků této třídy:

Adéla Čechová – „Podle mého názoru byla ochutnávka super a díky ní víme, co jí v Itálii. Ale kapary mi nechutnaly – ale to bylo jediné, co mi nechutnalo. Kdo neochutnal, přišel o hodně.“

Tomáš Grois –„Z dnešní ochutnávky mám zážitek, nejvíc mi chutnal kaviár, nečekal jsem, že bude takto chutnat. Také mi chutnalo italské pečivo (tyčinky). Nejméně mi chutnaly kapary.“

Gabriela Nemethová – „Italskou kuchyni nemusím, proto jsem neochutnávala. Ale bylo to hezky nachystané, zaujal mě kaviár, ale ani ten jsem neochutnala.“

Filip Köver – „Z dnešní ochutnávky se mi líbil sortiment italské kuchyně, měli jsme možnost ochutnat kaviár černý, kaviár růžový, pesto, kapary, velké olivy s peckou, pizzové placky, sušené rajčata a další. Kaviár mi chutnal, jen byl hodně slaný, kapary mi nechutnaly.“

Eliška Zoufalá – „Bylo to vše hezky nachystané, ale nejím máslo, olivy a také mi nechutnalo pesto. Kapary mi také nechutnaly a myslím si, že jim asi nepřijdu na chuť. Chutnal mi však rohlík bez másla s kaviárem, kupovat si to však nebudu, protože to stojí dost peněz.“

Jiří Mihola – „Ochutnávka byla zajímavá, zjistil jsem, že mi nechutná kaviár, naopak kapary mě velmi zaujaly a určitě si je někdy koupím. Bylinkové máslo bylo velmi dobré a sušené rajčata také. Bylo to dobré zpestření hodiny – zopakování učiva jinak a chtěl bych to častěji. Rád ochutnávám produkty, které neznám.“

Natálie Blahušová – „Byl to zážitek. Některé jídlo jsem ani neznala. Zklamal mě kaviár, ale velmi mi chutnaly kapary a nejoblíbenější z ochutnávky se mi stalo pesto.“

Kristýna Svitáková – „Moc se mi tato akce líbila, byla poučná. Zklamal mě kaviár, ale chutnalo mi moc pesto. Hodina byla zábavná a znova bych to ráda zopakovala.“

Mgr. Miroslava Rožnovská