Vařte s námi – recepty našich žáků – tentokrát:

Rolovaná vepřová krkovice s kostí, křehký salátek s dipem a bylinkovou bagetkou

Rolovaná vepřová krkovice s kostí

Z krkovice odsekneme plát s kostí na 2 palce, odřízneme částečně z kosti a odřízneme cca na 2 cm dlouhý plát. Připravíme si marinádu – olej, bazalka, česnek a grilovací koření. Maso i s kostí marinujeme a stočíme zpět do původního stavu a špejlí spojíme, …..  aby nám držel tvar steaku, Marinované steaky necháme odpočinout a poté zprudka orestujeme na rozpáleném tuku a necháme pomalu dojít.

Křehký salátek s dipem

Salát, cherry rajčata, ředkvičky omyjeme a necháme okapat a najemno nakrájíme. Přidáme trochu rukoly a zakapeme olivovým olejem a lehce spojíme.

Dip – majonéza, sůl a rozmačkaný česnek lehce spojíme.

Bylinková bageta

S bazalky obereme listy, které na jemno nasekáme přidáme drcený česnek a sůl a důkladně spojíme s máslem, Bagetu nakrájíme na širší pláty potíráme bylinkovým máslem a pečeme v rozpálené troubě dozlatova.

Hotový pokrm moderně zdobíme na talíř.

Dobrou chuť a další inspiraci přejí naši budoucí kuchtíci 🙂