Žáci oboru Kuchař-číšník – úspěšní absolventi kruzu „BARISTA“

Žáci 2. a 3. ročníku oboru Kuchař – číšník absolvovali v měsíci březnu pod vedením lektora Jakuba Točoně baristický kurz.

Jakub Točoň, který přijel do naší školy až z Jeseníku, předal žákům své odborné znalosti, dovednosti a provedl je celým procesem zpracování kávy.

Žáci se dozvěděli plno informací o historii kávy, o jejím pěstování, vlastnostech nebo jak od sebe rozeznat zrnka robusty a arabiky …V praktické části jim ukázal možnosti činnosti espressovače, mlýnku a alternativní metody přípravy kávy (Perkolátor, French Press, Vacuum Pot, Chemex). Dále seznámil žáky s typy káv a označováním káv dle množství v šálku. Poté jim prakticky předvedl přípravu espressa v espressovači.

Vrcholnou částí kurzu byl pak nácvik dovedností při šlehání mléčné pěny a zdobení kávy touto pěnou.

Na závěr kurzu získali naši žáci zaslouženě osvědčení „CERTIFIKÁT BARISTY“.

Mgr. Miroslava Rožnovská