Netradiční pojetí výuky předmětu technologie zažili žáci 2. ročníku oboru Pekař.
V přírodní učebně pod altánem na školním dvoře prezentovali své vlastní výrobky, které během víkendu upekli a dohotovili. Jednalo se o výrobky z třené nebo šlehané hmoty, perníkové lité těsto a kynuté výrobky. Ve svých výrobcích použili tradiční recepty a zapojili své tvůrčí schopnosti.
Hodnocení vlastních výrobků probíhalo formou prezentační tabule, kde se všichni seznámili s výrobou konkrétního výrobku a zároveň proběhla ochutnávka se smyslovým hodnocením. Žáci si tak mohli nacvičit formu výroby a prezentace svého specifického výrobku, což využijí v závěrečném ročníku svého studia při obhajobě odborných prací a v rámci závěrečné praktické zkoušky.
Všem se akce líbila a rádi si tuto netradiční formu výuky zopakují.
Ing. Bc. Milada Veselá