Vařte s námi – recepty našich žáků

Vařte s námi – recepty našich žáků – tentokrát:

Rolovaná vepřová krkovice s kostí, křehký salátek s dipem a bylinkovou bagetkou
Rolovaná vepřová krkovice s kostí
Z krkovice odsekneme plát s kostí na 2 palce, odřízneme částečně z kosti a odřízneme cca na 2 cm dlouhý plát. Připravíme si marinádu – olej, bazalka, česnek a grilovací koření. Maso i s kostí marinujeme a stočíme zpět do původního stavu a špejlí spojíme, ….. 

Více »

Těstoviny s rajčatovým soté a pečeným mletým masem

Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme do zlatova. Přidáme nasekaný česnek, krátce orestujeme, přidáme na kostečky krájená rajčata a drcená rajčata, bazalku, sůl, pepř a popřípadě, že směs je kyselá, mírně osladíme a směs zredukujeme do patřičné hustoty a lehce spojíme s vařenými těstovinami ….

Více »

Vařte s námi!

Milí nadšení amatérští kuchaři,
nabízíme vám zavařit si s námi. Občas vyzkoušíme nějaký nový recept, nový pokrm, novou úpravu a vám dáme možnost nahlédnout nám pod pokličkua podle našeho receptu a foto- nebo videodokumentace to zkusit u vás doma.
Začínáme!
Vepřová panenka s bazalkovým pestem, česnekový přeliv a bramborové krokety

Více »

Vařte s námi – recepty našich žáků – tentokrát:

Rolovaná vepřová krkovice s kostí, křehký salátek s dipem a bylinkovou bagetkou
Rolovaná vepřová krkovice s kostí
Z krkovice odsekneme plát s kostí na 2 palce, odřízneme částečně z kosti a odřízneme cca na 2 cm dlouhý plát. Připravíme si marinádu – olej, bazalka, česnek a grilovací koření. Maso i s kostí marinujeme a stočíme zpět do původního stavu a špejlí spojíme, ….. 

Více »

Těstoviny s rajčatovým soté a pečeným mletým masem

Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme do zlatova. Přidáme nasekaný česnek, krátce orestujeme, přidáme na kostečky krájená rajčata a drcená rajčata, bazalku, sůl, pepř a popřípadě, že směs je kyselá, mírně osladíme a směs zredukujeme do patřičné hustoty a lehce spojíme s vařenými těstovinami ….

Více »

Vařte s námi!

Milí nadšení amatérští kuchaři,
nabízíme vám zavařit si s námi. Občas vyzkoušíme nějaký nový recept, nový pokrm, novou úpravu a vám dáme možnost nahlédnout nám pod pokličkua podle našeho receptu a foto- nebo videodokumentace to zkusit u vás doma.
Začínáme!
Vepřová panenka s bazalkovým pestem, česnekový přeliv a bramborové krokety

Více »