Dne 17. března 2025 žáci třetího ročníku oboru Kuchař-číšník navštívili indickou restauraci, kde měli možnost nahlédnout do restauračního provozu a ochutnat vícechodové menu. Neméně důležitou součástí byla i obsluha hostů. O žáky se starala bývalá žákyně naší školy Lenka a současná žákyně druhého ročníku naší školy Vanesa, která zde absolvuje praxi. Žáci viděli, jak …..
probíhá komunikace mezi personálem a hosty, jaké jsou zásady profesionálního servisu a jak se organizuje práce v rychlém restauračním provozu. To pro ně bylo cennou zkušeností a přípravou na závěrečné zkoušky, které se rychle blíží.
Součástí akce byla ochutnávka tradičních pokrmů:
Studený předkrm – Mix pakora (smažené kuřecí, zeleninové a cibulové nugety v cizrnovém těstíčku) s mangovou nebo mátovou omáčkou.
Polévka – Indická kuřecí polévka nebo rajská polévka.
Hlavní chod – Mix thali: Chicken Mango (kuřecí v mangové omáčce), Chicken Tikka Masala (kuřecí v pikantní omáčce s paprikou) a Dal Makhani (černá čočka a fazole s máslovou omáčkou). Jako příloha byla podávána rýže a naan.
Dezert – Gulab Jamun (kuličky ze sušeného mléka ve sladkém nálevu) nebo Rus Malai (krémová kulička s ovocem).
Děkujeme pracovníkům OM – indická a nepálská restaurace (https://www.om-indicka.cz/), především paní Andráškové, za možnost nahlédnout do tajů indické kuchyně a získat cenné zkušenosti.
Mgr. Miroslava Rožnovská
Mix thali: Chicken Mango (kuřecí v mangové omáčce), Chicken Tikka Masala (kuřecí v pikantní omáčce s paprikou) a Dal Makhani (černá čočka a fazole s máslovou omáčkou. Příloha – rýže a naan.