Výuka grilování oboru Kuchař-číšník
Správný kuchař zvládne všechny přípravy pokrmů – vaření, dušení, pečení i třeba grilování na zahradní párty 🙂
Správný kuchař zvládne všechny přípravy pokrmů – vaření, dušení, pečení i třeba grilování na zahradní párty 🙂
Dne 23. 11. 2022 navštívili žáci oboru Zahradnické práce adventní dílny a vánoční jarmark pořádaný ZŠ, MŠ a PrŠ Znojmo.
Žáci si prohlédli si vánoční výzdobu školy a vánoční jarmark na pracovišti Jezuitská 1, se zaujetím si vytvořili drobné dárečky a přáníčka.
Dne 18. 11. 2022 probíhala výuka 1. ročníku oboru Kuchař – číšník v americkém stylu pečení domácích baget a ukázka technologické úpravy sous-vide, následně pečení vepřového masa na pomerančích a zvolení správných surovin, doladění pokrmu zeleninovým salátem, pikantními hranolkami, cibulovými kroužky a cibulovou marmeládou. Celý pokrm jsme zjemnili česnekovým dipem.
Den 21.10. je označován za Den původních odrůd jablek. Tento svátek se slaví od roku 2000 a je inspirován dnem zvaným Apple Day, slaveným ve Velké Británii.
Připomenutím tohoto dne dáváme najevo, že si ceníme nejen jablek, ale i práce našich předků a všech sadařů. Také je v tomto období vhodná výsadba jabloní, které jsou označovány za královny ovocných stromů.
Podívejte se, jak dopadl první bezbatohový den tříd a žáků v sudém týdnu!
Další přehlídka vašich „bezbatohů“ pro třídy a žáky v lichém týdnu proběhne dne 23. listopadu v 9.40 ve druhém poschodí v respiriu.
Těšíme se 🙂
Blíží se předání osvědčení za nejlepší Samostatnou odbornou práci za rok 2022. Tuto soutěž jako každoročně vyhlásila Hospodářská komora ČR a CZV V-Cermat.
Dne 15. 11. 2022 jsme se jeli podívat na Mendelovu univerzitu v Brně. Celý program na univerzitě byl rozdělen na čtyři okruhy. První okruh byl o zootechnice a rybářství. V tomto okruhu jsme se podívali do míst, kde chovají slepice, křepelky a různé druhy ryb. Druhý okruh byl o technologii potravin, kde jsme se podívali do místní výrobny těstovin, čokoládovny, pekárny, řeznictví a místního pivovaru.
Naši žáci se připravují s učitelem odborného výcviku Michalem Kochem na soutěž, která se koná v Praze dne 22. 11. 2022. Držme jim pěsti 🙂
PaedDr. Helena Klepetková
Ředitel školy, Ing. Libor Pelaj, předal žákům pochvalu ředitele školy za výbornou reprezentaci v Krajské soutěži v orbě s mezinárodní účastí a poblahopřál jim k dosaženým úspěchům a skvělým umístěním na stupních vítězů.
PaedDr. Helena Klepetková, zástupkyně ředitele
Zveme všechny žáky, rodiče, děti z mateřských a základních škol a širokou veřejnost k návštěvě naší školní vánoční výstavy.
Výstava bude otevřena od 15. do 21. 12. 2022 v čase od 8:00 do 16:00.
Evropské Vánoce
Jsme studentská firma ve spolupráci s JA Czech. Zaměřujeme se na výrobu svíček a čokolád.
Všechno je u nás vyráběno ručně a s láskou a kvůli tomu, že se vše vyrábí ručně, jsou naše výrobky zcela jedinečné.
A nezapomeňte sledovat naše sociální sítě, kde si můžete naše produkty zakoupit a dozvíte se o nových produktech jako první!
Dne 22. 11. 2022 se žáci prvního ročníku oboru Opravář zemědělských strojů vydali do firmy Trivium Packaging (dříve Obalex Znojmo), aby se seznámili s praktickým využitím stříhání kovů a tváření za studena. Tato firma má o naše žáky zájem, takže je jejich možným budoucím zaměstnavatelem.
Organizátorem exkurze byl Vítězslav Bořecký, učitel OV.
V těchto dnech probíhají na odloučeném pracovišti Hakenova závěrečné zkoušky základních kurzů svařování.
Roman Vaškových, učitel OV
Správný kuchař zvládne všechny přípravy pokrmů – vaření, dušení, pečení i třeba grilování na zahradní párty 🙂
Dne 23. 11. 2022 navštívili žáci oboru Zahradnické práce adventní dílny a vánoční jarmark pořádaný ZŠ, MŠ a PrŠ Znojmo.
Žáci si prohlédli si vánoční výzdobu školy a vánoční jarmark na pracovišti Jezuitská 1, se zaujetím si vytvořili drobné dárečky a přáníčka.
Dne 18. 11. 2022 probíhala výuka 1. ročníku oboru Kuchař – číšník v americkém stylu pečení domácích baget a ukázka technologické úpravy sous-vide, následně pečení vepřového masa na pomerančích a zvolení správných surovin, doladění pokrmu zeleninovým salátem, pikantními hranolkami, cibulovými kroužky a cibulovou marmeládou. Celý pokrm jsme zjemnili česnekovým dipem.
Den 21.10. je označován za Den původních odrůd jablek. Tento svátek se slaví od roku 2000 a je inspirován dnem zvaným Apple Day, slaveným ve Velké Británii.
Připomenutím tohoto dne dáváme najevo, že si ceníme nejen jablek, ale i práce našich předků a všech sadařů. Také je v tomto období vhodná výsadba jabloní, které jsou označovány za královny ovocných stromů.
Copyright © 2019
Střední odborná škola Znojmo,
Dvořákova, příspěvková organizace - Zřizovatelem školy je Jihomoravský kraj, Žerotínovo nám. 449/3, 601 82 Brno.
Všechna práva vyhrazena