Ze života školy

Opět něco nového v odborném výcviku oboru Kuchař-číšník

Dne 18. 11. 2022 probíhala výuka  1. ročníku oboru Kuchař – číšník v americkém stylu pečení domácích baget a ukázka technologické úpravy sous-vide, následně pečení vepřového masa na pomerančích a zvolení správných surovin,  doladění pokrmu zeleninovým salátem, pikantními hranolkami, cibulovými kroužky a cibulovou marmeládou. Celý pokrm jsme zjemnili česnekovým dipem.

VÍCE »

(NE)OBYČEJNÉ JABLKO

Den 21.10. je označován za Den původních odrůd jablek. Tento svátek se slaví od roku 2000 a je inspirován dnem zvaným Apple Day, slaveným ve Velké Británii.
Připomenutím tohoto dne dáváme najevo, že si ceníme nejen jablek, ale i práce našich předků a všech sadařů. Také je v tomto období vhodná výsadba jabloní, které jsou označovány za královny ovocných stromů.

VÍCE »

Zábavný den bez batohu

Podívejte se, jak dopadl první bezbatohový den tříd a žáků v sudém týdnu!
Další přehlídka vašich „bezbatohů“ pro třídy a žáky v lichém týdnu proběhne dne 23. listopadu v 9.40 ve druhém poschodí v respiriu.
Těšíme se 🙂

VÍCE »

Vysokoškolákem na zkušenou!

Dne 15. 11. 2022 jsme se jeli podívat na Mendelovu univerzitu v Brně. Celý program na univerzitě byl rozdělen na čtyři okruhy. První okruh byl o zootechnice a rybářství. V tomto okruhu jsme se podívali do míst, kde chovají slepice, křepelky a různé druhy ryb. Druhý okruh byl o technologii potravin, kde jsme se podívali do místní výrobny těstovin, čokoládovny, pekárny, řeznictví a místního pivovaru.

VÍCE »

Předávání pochval za umístění v Krajské soutěži v orbě

Ředitel školy, Ing. Libor Pelaj, předal žákům pochvalu ředitele školy za výbornou reprezentaci v Krajské soutěži v orbě s mezinárodní účastí a poblahopřál jim k dosaženým úspěchům a skvělým umístěním na stupních vítězů.
 
PaedDr. Helena Klepetková, zástupkyně ředitele

VÍCE »

Studentská firma AgroHomeMade se představuje

Jsme studentská firma ve spolupráci s JA Czech. Zaměřujeme se na výrobu svíček a čokolád.
Všechno je u nás vyráběno ručně a s láskou a kvůli tomu, že se vše vyrábí ručně, jsou naše výrobky zcela jedinečné.
A nezapomeňte sledovat naše sociální sítě, kde si můžete naše produkty zakoupit a dozvíte se o nových produktech jako první!

VÍCE »

Odborná exkurze třídy 1. OA

Dne 22. 11. 2022 se žáci prvního ročníku oboru Opravář zemědělských strojů vydali do firmy Trivium Packaging (dříve Obalex Znojmo), aby se seznámili s praktickým využitím stříhání kovů a tváření za studena. Tato firma má o naše žáky zájem, takže je jejich možným budoucím zaměstnavatelem.
Organizátorem exkurze byl Vítězslav Bořecký, učitel OV.

VÍCE »

Zkoušky svařování

V těchto dnech probíhají na odloučeném pracovišti Hakenova závěrečné zkoušky základních kurzů svařování.
Roman Vaškových, učitel OV

VÍCE »

Opět něco nového v odborném výcviku oboru Kuchař-číšník

Dne 18. 11. 2022 probíhala výuka  1. ročníku oboru Kuchař – číšník v americkém stylu pečení domácích baget a ukázka technologické úpravy sous-vide, následně pečení vepřového masa na pomerančích a zvolení správných surovin,  doladění pokrmu zeleninovým salátem, pikantními hranolkami, cibulovými kroužky a cibulovou marmeládou. Celý pokrm jsme zjemnili česnekovým dipem.

VÍCE »

(NE)OBYČEJNÉ JABLKO

Den 21.10. je označován za Den původních odrůd jablek. Tento svátek se slaví od roku 2000 a je inspirován dnem zvaným Apple Day, slaveným ve Velké Británii.
Připomenutím tohoto dne dáváme najevo, že si ceníme nejen jablek, ale i práce našich předků a všech sadařů. Také je v tomto období vhodná výsadba jabloní, které jsou označovány za královny ovocných stromů.

VÍCE »

Partneři školy