Ze života školy

Proč se zabývat rychlostí chemické reakce

Jedna z laboratorních prací, kterou žáci 2. ročníku Agropodnikání absolvovali, se zabývala rychlostí chemické reakce. Je to jedno z nejoblíbenějších praktických cvičení. Roztok manganistanu draselného v kyselém prostředí při reakci s kyselinou šťavelovou mění zbarvení. Tmavě fialová přechází přes ….  

VÍCE »

Projekt „Zasaď strom“

Ve spolupráci s Městskými lesy Znojmo jsme se 25.března 2025 opět vydali se studenty naší školy v rámci projektu žákovského parlamentu „Zasaď strom“ do lokality Olbramkostel, kde jsme měli připravené dvě obory k osazování dubu letního. Během úterního dopoledne se nám podařilo se 60 studenty vysadit 3.050 kusů stromků …..

VÍCE »

Třeťáci na zkušené v indické restauraci

Dne 17. března 2025 žáci třetího ročníku oboru Kuchař-číšník navštívili indickou restauraci, kde měli možnost nahlédnout do restauračního provozu a ochutnat vícechodové menu. Neméně důležitou součástí byla i obsluha hostů. O žáky se starala bývalá žákyně naší školy Lenka a současná žákyně druhého ročníku naší školy Vanesa, která zde absolvuje praxi. Žáci viděli, jak …..

VÍCE »

Kvetou!

Žluté krokusy, vysazené žáky naší školy, jako připomínka dětských obětí holocaustu ….

VÍCE »

Horké chvilky v přímém přenosu!

Tradiční kulinářská soutěž pro gastronomické učební obory – Gastro Kroměříž 2024.

Naši školu skvěle reprezentovali cukrářka Natálie Laštuvková, kuchařka Eliška Lahodná a baristé Petr Haindl a Klára Konvalinová. V silné konkurenci se rozhodně neztratili a předvedli výborné výkony! …..

VÍCE »

Společná exkurze žáků oboru Agropodnikání ze Znojma a Vyškova z projektu IDZ JMK

Dne 6. února jsme se jako žáci školy SOŠ Dvořákova a SPŠ Vyškov vydali na exkurzi do firmy Bylinky s.r.o. v Suchohrdlech u Miroslavi. Cílem naší návštěvy bylo seznámit se s procesem pěstování, zpracování a distribuce bylin a získat přehled o fungování tohoto odvětví.
Během exkurze jsme se dozvěděli, jak firma spolupracuje s významnými obchodními řetězci, …..

VÍCE »

Proč se zabývat rychlostí chemické reakce

Jedna z laboratorních prací, kterou žáci 2. ročníku Agropodnikání absolvovali, se zabývala rychlostí chemické reakce. Je to jedno z nejoblíbenějších praktických cvičení. Roztok manganistanu draselného v kyselém prostředí při reakci s kyselinou šťavelovou mění zbarvení. Tmavě fialová přechází přes ….  

VÍCE »

Projekt „Zasaď strom“

Ve spolupráci s Městskými lesy Znojmo jsme se 25.března 2025 opět vydali se studenty naší školy v rámci projektu žákovského parlamentu „Zasaď strom“ do lokality Olbramkostel, kde jsme měli připravené dvě obory k osazování dubu letního. Během úterního dopoledne se nám podařilo se 60 studenty vysadit 3.050 kusů stromků …..

VÍCE »

Třeťáci na zkušené v indické restauraci

Dne 17. března 2025 žáci třetího ročníku oboru Kuchař-číšník navštívili indickou restauraci, kde měli možnost nahlédnout do restauračního provozu a ochutnat vícechodové menu. Neméně důležitou součástí byla i obsluha hostů. O žáky se starala bývalá žákyně naší školy Lenka a současná žákyně druhého ročníku naší školy Vanesa, která zde absolvuje praxi. Žáci viděli, jak …..

VÍCE »

Kvetou!

Žluté krokusy, vysazené žáky naší školy, jako připomínka dětských obětí holocaustu ….

VÍCE »

Horké chvilky v přímém přenosu!

Tradiční kulinářská soutěž pro gastronomické učební obory – Gastro Kroměříž 2024.

Naši školu skvěle reprezentovali cukrářka Natálie Laštuvková, kuchařka Eliška Lahodná a baristé Petr Haindl a Klára Konvalinová. V silné konkurenci se rozhodně neztratili a předvedli výborné výkony! …..

VÍCE »

Společná exkurze žáků oboru Agropodnikání ze Znojma a Vyškova z projektu IDZ JMK

Dne 6. února jsme se jako žáci školy SOŠ Dvořákova a SPŠ Vyškov vydali na exkurzi do firmy Bylinky s.r.o. v Suchohrdlech u Miroslavi. Cílem naší návštěvy bylo seznámit se s procesem pěstování, zpracování a distribuce bylin a získat přehled o fungování tohoto odvětví.
Během exkurze jsme se dozvěděli, jak firma spolupracuje s významnými obchodními řetězci, …..

VÍCE »

Partneři školy