Ze života školy

Úspěch žáků třetích ročníků u obhajob odborných prací

Měsíc leden se každý rok na naší škole nese v duchu obhajob závěrečných odborných prací. Jedná o první krok k nezastavitelně se blížícím závěrečným zkouškám.
Své odborné práce připravili a 16. 1. 2025 obhájili také žáci oboru Řezník-uzenář, Pekař a oboru Zahradník.
Z oboru Pekař k obhajobám přistoupili 2 žáci – jeden představil výrobek z jemného pečiva „Kynutý koláč s povidly“ a druhý výrobek z chlebového těsta „Chlebová bulka s náplní“ …

VÍCE »

Obhajoby závěrečných prací žáků oboru Opravář zemědělských strojů

Dne 9. 1. a 16. 1. 2025 proběhly na odloučeném pracoviště Hakenova obhajoby závěrečných prací žáků 3. ročníků oboru Opravář zemědělských strojů. Žáci měli na výběr ze dvou témat, a to zhotovení výrobku nebo provedení opravy. Převážná část žáků zpracovala práci na téma „Oprava“, ve které se zaměřili na opravu zemědělské techniky nebo osobního vozidla …

VÍCE »

„Nikdy nezapomenout“ – projektové dny k uctění památky obětí holocaustu

Na naší škole se ve dnech 23. – 24. ledna uskutečnily projektové dny s názvem „Nikdy nezapomenout“, které byly pořádány při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna). Jak v teoretické, tak i v praktické výuce proběhly u našich žáků tematicky zaměřené hodiny na připomenutí tohoto nejhrůznějšího období moderních dějin.
Žáci naší školy jsou již třetím rokem zapojeni do mezinárodního projektu Krokus, …

VÍCE »

Šéfkuchař, kterému se ve škole plní sen …

„Učím žáky a žákyně chodit včas a pravidelně, tak si jich budou v práci vážit. Stejně jako pro poctivost a chuť na sobě pracovat. Takových lidí si terén váží. Proto se snažím k tomu přivést studenty a studentky, aby měli šanci na dobrý profesní život. Často říkám, že to, jak věci jdou, nebo nejdou záleží hodně na nich. Protože jsou to oni, kdo má svůj úspěch ve svých rukách.“ říká v rozhovoru Michal Koch, učitel odborného výcviku v oboru gastronomie …..

VÍCE »

SlivCup 2025

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín uspořádala soutěž pro barmany středních škol s hosty světových barmanských jmen SlivCup 2025.
I naše škola se ve Zlíně představila.  Děkujeme za své skvělé výkony našim soutěžícím dívkám Janě Mazálkové a Janě Vocílkové ze třídy 3. KPZ. Posbírat cenné zkušenosti s nimi jela také Lucie Derahová z 1. K. ….

VÍCE »

Soutěž odborných dovedností

Dne 20. ledna 2025 se konala Soutěž odborných dovedností žáků 2. ročníku oboru Cukrář.
Úkolem bylo vyrobit 20 ks listových trubiček. Bodově se hodnotil vodánek, tuková kostka, provalování, počet vyrobených kusů a celkový dojem …

VÍCE »

Květiny kam se podíváš

Ve chvíli, kdy 8. 1. 2025 přijel p. Lukáš Kouřil a přivezl řezané květiny, byla jich plná vazárna. Květiny byly určené žákům oboru Zahradník a Zahradnické práce, kteří se zúčastnili  floristického kurzu pod vedením výše jmenovaného lektora  pana Ing.  Lukáše Kouřila, absolventa Mendelovy univerzity v Brně – Zahradnické fakulty v Lednici, držitele certifikátu „Bridal Bouquets“ německé floristky Wally Klett …

VÍCE »

Divadelní představení Kytice

Žáci maturitních oborů Podnikání a Agropodnikání zhlédli dne 21. ledna v  Městském divadle ve Znojmě adaptaci šesti balad ze sbírky Karla Jaromíra Erbena Kytice v inscenaci Metropolitního divadla Praha. Tento soubor předvedl svižným tempem obsahy básní – Kytice, Holoubek, Polednice, Vodník, Svatební košile a Zlatý …

VÍCE »

Úspěch žáků třetích ročníků u obhajob odborných prací

Měsíc leden se každý rok na naší škole nese v duchu obhajob závěrečných odborných prací. Jedná o první krok k nezastavitelně se blížícím závěrečným zkouškám.
Své odborné práce připravili a 16. 1. 2025 obhájili také žáci oboru Řezník-uzenář, Pekař a oboru Zahradník.
Z oboru Pekař k obhajobám přistoupili 2 žáci – jeden představil výrobek z jemného pečiva „Kynutý koláč s povidly“ a druhý výrobek z chlebového těsta „Chlebová bulka s náplní“ …

VÍCE »

Obhajoby závěrečných prací žáků oboru Opravář zemědělských strojů

Dne 9. 1. a 16. 1. 2025 proběhly na odloučeném pracoviště Hakenova obhajoby závěrečných prací žáků 3. ročníků oboru Opravář zemědělských strojů. Žáci měli na výběr ze dvou témat, a to zhotovení výrobku nebo provedení opravy. Převážná část žáků zpracovala práci na téma „Oprava“, ve které se zaměřili na opravu zemědělské techniky nebo osobního vozidla …

VÍCE »

„Nikdy nezapomenout“ – projektové dny k uctění památky obětí holocaustu

Na naší škole se ve dnech 23. – 24. ledna uskutečnily projektové dny s názvem „Nikdy nezapomenout“, které byly pořádány při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna). Jak v teoretické, tak i v praktické výuce proběhly u našich žáků tematicky zaměřené hodiny na připomenutí tohoto nejhrůznějšího období moderních dějin.
Žáci naší školy jsou již třetím rokem zapojeni do mezinárodního projektu Krokus, …

VÍCE »

Šéfkuchař, kterému se ve škole plní sen …

„Učím žáky a žákyně chodit včas a pravidelně, tak si jich budou v práci vážit. Stejně jako pro poctivost a chuť na sobě pracovat. Takových lidí si terén váží. Proto se snažím k tomu přivést studenty a studentky, aby měli šanci na dobrý profesní život. Často říkám, že to, jak věci jdou, nebo nejdou záleží hodně na nich. Protože jsou to oni, kdo má svůj úspěch ve svých rukách.“ říká v rozhovoru Michal Koch, učitel odborného výcviku v oboru gastronomie …..

VÍCE »

SlivCup 2025

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín uspořádala soutěž pro barmany středních škol s hosty světových barmanských jmen SlivCup 2025.
I naše škola se ve Zlíně představila.  Děkujeme za své skvělé výkony našim soutěžícím dívkám Janě Mazálkové a Janě Vocílkové ze třídy 3. KPZ. Posbírat cenné zkušenosti s nimi jela také Lucie Derahová z 1. K. ….

VÍCE »

Soutěž odborných dovedností

Dne 20. ledna 2025 se konala Soutěž odborných dovedností žáků 2. ročníku oboru Cukrář.
Úkolem bylo vyrobit 20 ks listových trubiček. Bodově se hodnotil vodánek, tuková kostka, provalování, počet vyrobených kusů a celkový dojem …

VÍCE »

Květiny kam se podíváš

Ve chvíli, kdy 8. 1. 2025 přijel p. Lukáš Kouřil a přivezl řezané květiny, byla jich plná vazárna. Květiny byly určené žákům oboru Zahradník a Zahradnické práce, kteří se zúčastnili  floristického kurzu pod vedením výše jmenovaného lektora  pana Ing.  Lukáše Kouřila, absolventa Mendelovy univerzity v Brně – Zahradnické fakulty v Lednici, držitele certifikátu „Bridal Bouquets“ německé floristky Wally Klett …

VÍCE »

Divadelní představení Kytice

Žáci maturitních oborů Podnikání a Agropodnikání zhlédli dne 21. ledna v  Městském divadle ve Znojmě adaptaci šesti balad ze sbírky Karla Jaromíra Erbena Kytice v inscenaci Metropolitního divadla Praha. Tento soubor předvedl svižným tempem obsahy básní – Kytice, Holoubek, Polednice, Vodník, Svatební košile a Zlatý …

VÍCE »

Partneři školy