Ze života školy

„Nikdy nezapomenout“ – projektové dny k uctění památky obětí holocaustu

Na naší škole se ve dnech 23. – 24. ledna uskutečnily projektové dny s názvem „Nikdy nezapomenout“, které byly pořádány při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna). Jak v teoretické, tak i v praktické výuce proběhly u našich žáků tematicky zaměřené hodiny na připomenutí tohoto nejhrůznějšího období moderních dějin.
Žáci naší školy jsou již třetím rokem zapojeni do mezinárodního projektu Krokus, …

VÍCE »

Šéfkuchař, kterému se ve škole plní sen …

„Učím žáky a žákyně chodit včas a pravidelně, tak si jich budou v práci vážit. Stejně jako pro poctivost a chuť na sobě pracovat. Takových lidí si terén váží. Proto se snažím k tomu přivést studenty a studentky, aby měli šanci na dobrý profesní život. Často říkám, že to, jak věci jdou, nebo nejdou záleží hodně na nich. Protože jsou to oni, kdo má svůj úspěch ve svých rukách.“ říká v rozhovoru Michal Koch, učitel odborného výcviku v oboru gastronomie …..

VÍCE »

SlivCup 2025

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín uspořádala soutěž pro barmany středních škol s hosty světových barmanských jmen SlivCup 2025.
I naše škola se ve Zlíně představila.  Děkujeme za své skvělé výkony našim soutěžícím dívkám Janě Mazálkové a Janě Vocílkové ze třídy 3. KPZ. Posbírat cenné zkušenosti s nimi jela také Lucie Derahová z 1. K. ….

VÍCE »

Soutěž odborných dovedností

Dne 20. ledna 2025 se konala Soutěž odborných dovedností žáků 2. ročníku oboru Cukrář.
Úkolem bylo vyrobit 20 ks listových trubiček. Bodově se hodnotil vodánek, tuková kostka, provalování, počet vyrobených kusů a celkový dojem …

VÍCE »

„Nikdy nezapomenout“ – projektové dny k uctění památky obětí holocaustu

Na naší škole se ve dnech 23. – 24. ledna uskutečnily projektové dny s názvem „Nikdy nezapomenout“, které byly pořádány při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna). Jak v teoretické, tak i v praktické výuce proběhly u našich žáků tematicky zaměřené hodiny na připomenutí tohoto nejhrůznějšího období moderních dějin.
Žáci naší školy jsou již třetím rokem zapojeni do mezinárodního projektu Krokus, …

VÍCE »

Šéfkuchař, kterému se ve škole plní sen …

„Učím žáky a žákyně chodit včas a pravidelně, tak si jich budou v práci vážit. Stejně jako pro poctivost a chuť na sobě pracovat. Takových lidí si terén váží. Proto se snažím k tomu přivést studenty a studentky, aby měli šanci na dobrý profesní život. Často říkám, že to, jak věci jdou, nebo nejdou záleží hodně na nich. Protože jsou to oni, kdo má svůj úspěch ve svých rukách.“ říká v rozhovoru Michal Koch, učitel odborného výcviku v oboru gastronomie …..

VÍCE »

SlivCup 2025

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín uspořádala soutěž pro barmany středních škol s hosty světových barmanských jmen SlivCup 2025.
I naše škola se ve Zlíně představila.  Děkujeme za své skvělé výkony našim soutěžícím dívkám Janě Mazálkové a Janě Vocílkové ze třídy 3. KPZ. Posbírat cenné zkušenosti s nimi jela také Lucie Derahová z 1. K. ….

VÍCE »

Soutěž odborných dovedností

Dne 20. ledna 2025 se konala Soutěž odborných dovedností žáků 2. ročníku oboru Cukrář.
Úkolem bylo vyrobit 20 ks listových trubiček. Bodově se hodnotil vodánek, tuková kostka, provalování, počet vyrobených kusů a celkový dojem …

VÍCE »