Ze života školy

Soutěž odborných dovedností

Dne 20. ledna 2025 se konala Soutěž odborných dovedností žáků 2. ročníku oboru Cukrář.
Úkolem bylo vyrobit 20 ks listových trubiček. Bodově se hodnotil vodánek, tuková kostka, provalování, počet vyrobených kusů a celkový dojem.
Dalším úkolem byl test z teoretických znalostí. Na 1. místě se umístila ….. 

VÍCE »

Šéfkuchař, kterému se ve škole plní sen …

„Učím žáky a žákyně chodit včas a pravidelně, tak si jich budou v práci vážit. Stejně jako pro poctivost a chuť na sobě pracovat. Takových lidí si terén váží. Proto se snažím k tomu přivést studenty a studentky, aby měli šanci na dobrý profesní život. Často říkám, že to, jak věci jdou, nebo nejdou záleží hodně na nich. Protože jsou to oni, kdo má svůj úspěch ve svých rukách.“ říká v rozhovoru Michal Koch, učitel odborného výcviku v oboru gastronomie …..

VÍCE »

SlivCup 2025

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín uspořádala soutěž pro barmany středních škol s hosty světových barmanských jmen SlivCup 2025.
I naše škola se ve Zlíně představila.  Děkujeme za své skvělé výkony našim soutěžícím dívkám Janě Mazálkové a Janě Vocílkové ze třídy 3. KPZ. Posbírat cenné zkušenosti s nimi jela také Lucie Derahová z 1. K. ….

VÍCE »

Květiny kam se podíváš

Ve chvíli, kdy 8. 1. 2025 přijel p. Lukáš Kouřil a přivezl řezané květiny, byla jich plná vazárna. Květiny byly určené žákům oboru Zahradník a Zahradnické práce, kteří se zúčastnili  floristického kurzu pod vedením výše jmenovaného lektora  pana Ing.  Lukáše Kouřila, absolventa Mendelovy univerzity v Brně – Zahradnické fakulty v Lednici, držitele certifikátu „Bridal Bouquets“ německé floristky Wally Klett …

VÍCE »

Soutěž odborných dovedností

Dne 20. ledna 2025 se konala Soutěž odborných dovedností žáků 2. ročníku oboru Cukrář.
Úkolem bylo vyrobit 20 ks listových trubiček. Bodově se hodnotil vodánek, tuková kostka, provalování, počet vyrobených kusů a celkový dojem.
Dalším úkolem byl test z teoretických znalostí. Na 1. místě se umístila ….. 

VÍCE »

Šéfkuchař, kterému se ve škole plní sen …

„Učím žáky a žákyně chodit včas a pravidelně, tak si jich budou v práci vážit. Stejně jako pro poctivost a chuť na sobě pracovat. Takových lidí si terén váží. Proto se snažím k tomu přivést studenty a studentky, aby měli šanci na dobrý profesní život. Často říkám, že to, jak věci jdou, nebo nejdou záleží hodně na nich. Protože jsou to oni, kdo má svůj úspěch ve svých rukách.“ říká v rozhovoru Michal Koch, učitel odborného výcviku v oboru gastronomie …..

VÍCE »

SlivCup 2025

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín uspořádala soutěž pro barmany středních škol s hosty světových barmanských jmen SlivCup 2025.
I naše škola se ve Zlíně představila.  Děkujeme za své skvělé výkony našim soutěžícím dívkám Janě Mazálkové a Janě Vocílkové ze třídy 3. KPZ. Posbírat cenné zkušenosti s nimi jela také Lucie Derahová z 1. K. ….

VÍCE »

Květiny kam se podíváš

Ve chvíli, kdy 8. 1. 2025 přijel p. Lukáš Kouřil a přivezl řezané květiny, byla jich plná vazárna. Květiny byly určené žákům oboru Zahradník a Zahradnické práce, kteří se zúčastnili  floristického kurzu pod vedením výše jmenovaného lektora  pana Ing.  Lukáše Kouřila, absolventa Mendelovy univerzity v Brně – Zahradnické fakulty v Lednici, držitele certifikátu „Bridal Bouquets“ německé floristky Wally Klett …

VÍCE »