Profesní kvalifikace: Výpomoc při přípravě pokrmů 65-005-H
Kurz je určen pro pracovníky v gastronomii, kteří si potřebují doplnit kvalifikaci pro povolání Pomocný pracovník v pohostinství.
Profil absolventa:Cílem rekvalifikačního programu je připravit absolventa pro úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnotícím standardem profesí kvalifikace Výpomoc při přípravě pokrmů a na řádný výkon této profesní kvalifikace v praxi. Absolvent kurzu dovede přijímat a uchovávat potravinářské suroviny a skladovat je. Volí vhodné postupy práce, potřebné suroviny a zařízení pro přípravu pokrmů. Zpracovává a upravuje polotovary, připravuje teplé nápoje a pokrmy pro rychlé občerstvení. Vypomáhá při výrobě jídel a zhotovuje přílohy. Obsluhuje technologická zařízení v provozu a čistí je. Nezbytnou podmínkou získání osvědčení je znalost a dodržování bezpečnostních předpisů a hygieny v provozu.
Počet účastníků: 3
Délka kurzu: 80 h prezenční formou – 8 modulů á 10 h (16 hodin teorie, 64 hodin praxe)
Lektoři: odborní učitelé odborného výcviku
Náplň kurzu:
Teoretická příprava
Praktická příprava
Vstupní požadavky:
Minimálně základní vzdělání
Platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství
Předepsaný pracovní oděv
Finanční podmínky:
13 200,- Kč
V případě většího počtu účastníků bude cena na jednoho účastníka upravena.
Kurzovné obsahuje:
Provozní náklady, pracovní náklady
Náklady na suroviny účastníci kurzu hradí samostatně v každém modulu
Ukončení kurzu:
Kurz je ukončen závěrečnou praktickou zkouškou v rozsahu 5 hodin.
Výstup kurzu:
Osvědčení o absolvování kurzu