Profesní kvalifikace: 29-002-H
Kurz je určen pro zájemce, kteří si potřebují doplnit kvalifikaci.
Profil absolventa: Absolvent kurzu dovede přijímat a uchovávat suroviny, polotovary a přísady a připravovat je pro výrobu jemného pečiva. Volí správné technologické postupy a postupuje podle nich při výrobě těsta a hmot. Připravená těsta správně dávkuje, plní a tvaruje, následně je peče nebo smaží. Absolvent připravuje náplně a polevy a dohotovuje jemné pečivo. Součástí jeho profilu je také dovednost prodeje, vedení evidence, obsluha strojů a zařízení a posuzování jakosti. Nezbytnou podmínkou získání osvědčení je znalost a dodržování bezpečnostních předpisů a hygieny v provozu.
Počet účastníků: 3
Délka kurzu: 80 h prezenční formou – 10 modulů á 8 h (10 hodin teorie, 70 hodin praxe)
Lektoři: odborní učitelé odborného výcviku
Náplň kurzu:
Teoretická příprava
Praktická příprava
Vstupní požadavky:
Minimálně základní vzdělání
Platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství
Předepsaný pracovní oděv
Finanční podmínky:
13 200,- Kč
V případě většího počtu účastníků bude cena na jednoho účastníka upravena.
Kurzovné obsahuje:
Provozní náklady, pracovní náklady
Náklady na suroviny účastníci kurzu hradí samostatně v každém modulu
Ukončení kurzu:
Zkouška ve formě návrhu a zhotovení závěrečné práce v rozsahu 8 hodin
Výstup kurzu:
Osvědčení o absolvování kurzu