Ze života školy

Umíme připravit chutný oběd

Žáci oboru Kuchař-číšník se v odborném výcviku věnovali obsluze hostů a servírovali připravené tortily s trhaným masem.
Michal Koch, učitel odborného výcviku

VÍCE »

Prezentace závěrečných odborných prací žáků SOŠ Dvořákova

V pondělí 23. ledna prezentovali žáci z oboru Agropodnikání a Podnikání své závěrečné práce dle vybraného tématu. Na těchto pracích žáci pracují více než rok ve spolupráci se svými zadavateli. Letos bylo odprezentováno celkem 43 prací. Žáci museli nejprve zpracovat téma závěrečné práce tak, aby bylo dosaženo stanoveného cíle a následně svoji práci odprezentovat před komisí, která byla složena z učitelů odborných předmětů …

VÍCE »

Připomenutí holocaustu

Při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna 1945 osvobození Osvětimi) proběhly jak v teoretické, tak praktické výuce u žáků druhého a třetího ročníku potravinářských oborů projektové hodiny zaměřené na připomenutí tohoto hrůzného období v evropské historii. Žáci naší školy jsou zapojeni do mezinárodního projektu Krokus, kdy vysázením žlutých krokusů si již na podzim připomenuli jeden a půl miliónu židovských dětí, které zemřely během holocaustu …

VÍCE »

Nové floristické techniky a styly v praktické výuce zahradníků

Dne 31. 1. 2023 si žáci a žákyně oboru Zahradník ze 2. a 3. ročníku na odborném výcviku vyzkoušeli floristickou techniku lepení plnokvětých lilií.
Z jednoho stonku lilie si odstříhali jednotlivé květy. Vybrali si jeden nejkrásnější květ, na který lepili jednotlivé okvětní plátky, které si připravili z dalších květů. Nakonec květy dozdobili zelenými listy opět z lilie. Používali speciální lepidlo na květy …

VÍCE »

Obhajoby odborných prací žáků oboru Cukrář

Dne 19. ledna 2023 proběhly na Střední odborné škole Znojmo, Dvořákova, příspěvková organizace obhajoby samostatných odborných prací žáků 3. ročníku oboru Cukrář.
Každý žák měl za úkol navrhnout a upéct specifický výrobek. Ten pak prezentoval před odbornou komisí …

VÍCE »

Umíme připravit chutný oběd

Žáci oboru Kuchař-číšník se v odborném výcviku věnovali obsluze hostů a servírovali připravené tortily s trhaným masem.
Michal Koch, učitel odborného výcviku

VÍCE »

Prezentace závěrečných odborných prací žáků SOŠ Dvořákova

V pondělí 23. ledna prezentovali žáci z oboru Agropodnikání a Podnikání své závěrečné práce dle vybraného tématu. Na těchto pracích žáci pracují více než rok ve spolupráci se svými zadavateli. Letos bylo odprezentováno celkem 43 prací. Žáci museli nejprve zpracovat téma závěrečné práce tak, aby bylo dosaženo stanoveného cíle a následně svoji práci odprezentovat před komisí, která byla složena z učitelů odborných předmětů …

VÍCE »

Připomenutí holocaustu

Při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna 1945 osvobození Osvětimi) proběhly jak v teoretické, tak praktické výuce u žáků druhého a třetího ročníku potravinářských oborů projektové hodiny zaměřené na připomenutí tohoto hrůzného období v evropské historii. Žáci naší školy jsou zapojeni do mezinárodního projektu Krokus, kdy vysázením žlutých krokusů si již na podzim připomenuli jeden a půl miliónu židovských dětí, které zemřely během holocaustu …

VÍCE »

Nové floristické techniky a styly v praktické výuce zahradníků

Dne 31. 1. 2023 si žáci a žákyně oboru Zahradník ze 2. a 3. ročníku na odborném výcviku vyzkoušeli floristickou techniku lepení plnokvětých lilií.
Z jednoho stonku lilie si odstříhali jednotlivé květy. Vybrali si jeden nejkrásnější květ, na který lepili jednotlivé okvětní plátky, které si připravili z dalších květů. Nakonec květy dozdobili zelenými listy opět z lilie. Používali speciální lepidlo na květy …

VÍCE »

Obhajoby odborných prací žáků oboru Cukrář

Dne 19. ledna 2023 proběhly na Střední odborné škole Znojmo, Dvořákova, příspěvková organizace obhajoby samostatných odborných prací žáků 3. ročníku oboru Cukrář.
Každý žák měl za úkol navrhnout a upéct specifický výrobek. Ten pak prezentoval před odbornou komisí …

VÍCE »