Ze života školy

Obhajoby odborných prací žáků oboru Prodavač

Dne 19. ledna 2023 proběhly obhajoby podnikatelských záměrů žáků učebního oboru Prodavač.
Žáci své práce dostali zadány v měsíci říjnu a průběžně je zpracovávali. Tématem byl Podnikatelský záměr na zřízení prodejny určitého zaměření. Chodili na konzultace k vedoucím prací, kde dostávali připomínky a rady, aby zpracovávaný záměr splňoval cíl práce …

VÍCE »

Obhajoby odborných prací žáků 3. ročníku oboru Kuchař – číšník

19. 1. 2023 proběhly obhajoby odborných prací žáků třetího ročníku oboru Kuchař-číšník.
Úkol zněl pro všechny žáky stejně – vypracovat práci, ve které sestaví 6ti-chodové menu hodící se k příležitosti, kterou si vybrali. Volili složení pokrmů ze surovin, které jsou vhodné pro období přípravy menu a jídla párovali s nápoji v souladu s gastronomickými pravidly. V práci popsali charakteristiku pokrmů a založení tabule. Také museli vypočítat kalkulaci vybraného pokrmu …

VÍCE »

Výroba voňavých klobás

Žáci oboru Kuchař-číšník a Řezník-uzenář spojili své síly a společně se podíleli na výrobě česnekových  a paprikových klobás s chili. Žáci byli spokojení, že se naučili zase něco nového.
 
Michal Koch, učitel odborného výcviku

VÍCE »

Zdravotní příprava žáků z 2. O(P)


Pod vedením paní učitelky Mgr. Procházkové a dvou budoucích sestřiček ze Zdravotní školy Znojmo se žáci 2. OP oboru Opravář zemědělských strojů zúčastnili kurzu Základní zdravotní přípravy. První části bylo se seznámení se s jedním z postupů první pomoci tzv. Rautekův manévr, někdy též hmat.

VÍCE »

Obhajoby odborných prací žáků oboru Prodavač

Dne 19. ledna 2023 proběhly obhajoby podnikatelských záměrů žáků učebního oboru Prodavač.
Žáci své práce dostali zadány v měsíci říjnu a průběžně je zpracovávali. Tématem byl Podnikatelský záměr na zřízení prodejny určitého zaměření. Chodili na konzultace k vedoucím prací, kde dostávali připomínky a rady, aby zpracovávaný záměr splňoval cíl práce …

VÍCE »

Obhajoby odborných prací žáků 3. ročníku oboru Kuchař – číšník

19. 1. 2023 proběhly obhajoby odborných prací žáků třetího ročníku oboru Kuchař-číšník.
Úkol zněl pro všechny žáky stejně – vypracovat práci, ve které sestaví 6ti-chodové menu hodící se k příležitosti, kterou si vybrali. Volili složení pokrmů ze surovin, které jsou vhodné pro období přípravy menu a jídla párovali s nápoji v souladu s gastronomickými pravidly. V práci popsali charakteristiku pokrmů a založení tabule. Také museli vypočítat kalkulaci vybraného pokrmu …

VÍCE »

Výroba voňavých klobás

Žáci oboru Kuchař-číšník a Řezník-uzenář spojili své síly a společně se podíleli na výrobě česnekových  a paprikových klobás s chili. Žáci byli spokojení, že se naučili zase něco nového.
 
Michal Koch, učitel odborného výcviku

VÍCE »

Zdravotní příprava žáků z 2. O(P)


Pod vedením paní učitelky Mgr. Procházkové a dvou budoucích sestřiček ze Zdravotní školy Znojmo se žáci 2. OP oboru Opravář zemědělských strojů zúčastnili kurzu Základní zdravotní přípravy. První části bylo se seznámení se s jedním z postupů první pomoci tzv. Rautekův manévr, někdy též hmat.

VÍCE »