
Soutěž našich kuchařů
Žáci oboru Kuchař-číšník soutěžili v soutěžních týmech v jednotném vaření polévky a hlavního chodu s přílohou. Soutěžily mezi sebou 4 týmy. Po vyhlášení výsledků byli vítězové odměněni balíčkem dobrot.
Žáci oboru Kuchař-číšník soutěžili v soutěžních týmech v jednotném vaření polévky a hlavního chodu s přílohou. Soutěžily mezi sebou 4 týmy. Po vyhlášení výsledků byli vítězové odměněni balíčkem dobrot.
Žáci oboru Kuchař-číšník se v odborném výcviku věnovali obsluze hostů a servírovali připravené tortily s trhaným masem.
Michal Koch, učitel odborného výcviku
V pondělí 23. ledna prezentovali žáci z oboru Agropodnikání a Podnikání své závěrečné práce dle vybraného tématu. Na těchto pracích žáci pracují více než rok ve spolupráci se svými zadavateli. Letos bylo odprezentováno celkem 43 prací. Žáci museli nejprve zpracovat téma závěrečné práce tak, aby bylo dosaženo stanoveného cíle a následně svoji práci odprezentovat před komisí, která byla složena z učitelů odborných předmětů …
Při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna 1945 osvobození Osvětimi) proběhly jak v teoretické, tak praktické výuce u žáků druhého a třetího ročníku potravinářských oborů projektové hodiny zaměřené na připomenutí tohoto hrůzného období v evropské historii. Žáci naší školy jsou zapojeni do mezinárodního projektu Krokus, kdy vysázením žlutých krokusů si již na podzim připomenuli jeden a půl miliónu židovských dětí, které zemřely během holocaustu …
Dne 31. 1. 2023 si žáci a žákyně oboru Zahradník ze 2. a 3. ročníku na odborném výcviku vyzkoušeli floristickou techniku lepení plnokvětých lilií.
Z jednoho stonku lilie si odstříhali jednotlivé květy. Vybrali si jeden nejkrásnější květ, na který lepili jednotlivé okvětní plátky, které si připravili z dalších květů. Nakonec květy dozdobili zelenými listy opět z lilie. Používali speciální lepidlo na květy …
Žáci oboru Kuchař-číšník soutěžili v soutěžních týmech v jednotném vaření polévky a hlavního chodu s přílohou. Soutěžily mezi sebou 4 týmy. Po vyhlášení výsledků byli vítězové odměněni balíčkem dobrot.
Žáci oboru Kuchař-číšník se v odborném výcviku věnovali obsluze hostů a servírovali připravené tortily s trhaným masem.
Michal Koch, učitel odborného výcviku
V pondělí 23. ledna prezentovali žáci z oboru Agropodnikání a Podnikání své závěrečné práce dle vybraného tématu. Na těchto pracích žáci pracují více než rok ve spolupráci se svými zadavateli. Letos bylo odprezentováno celkem 43 prací. Žáci museli nejprve zpracovat téma závěrečné práce tak, aby bylo dosaženo stanoveného cíle a následně svoji práci odprezentovat před komisí, která byla složena z učitelů odborných předmětů …
Při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna 1945 osvobození Osvětimi) proběhly jak v teoretické, tak praktické výuce u žáků druhého a třetího ročníku potravinářských oborů projektové hodiny zaměřené na připomenutí tohoto hrůzného období v evropské historii. Žáci naší školy jsou zapojeni do mezinárodního projektu Krokus, kdy vysázením žlutých krokusů si již na podzim připomenuli jeden a půl miliónu židovských dětí, které zemřely během holocaustu …
Dne 31. 1. 2023 si žáci a žákyně oboru Zahradník ze 2. a 3. ročníku na odborném výcviku vyzkoušeli floristickou techniku lepení plnokvětých lilií.
Z jednoho stonku lilie si odstříhali jednotlivé květy. Vybrali si jeden nejkrásnější květ, na který lepili jednotlivé okvětní plátky, které si připravili z dalších květů. Nakonec květy dozdobili zelenými listy opět z lilie. Používali speciální lepidlo na květy …