Ze života školy

Ochutnávka po italsku

Dne 18. 10. 2022 ve výuce předmětu technologie oboru Kuchař – číšník třídy 3. KC po probraném tématu „MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ“, si žáci 3. KC připravili ochutnávku surovin a typických pokrmů italské kuchyně.
Zde jsou postřehy několika žáků této třídy:
Adéla Čechová – „Podle mého názoru byla ochutnávka super a díky ní víme, co jí v Itálii. Ale kapary mi nechutnaly – ale to bylo jediné, co mi nechutnalo. Kdo neochutnal, přišel o hodně.“

VÍCE »

Použití nové techniky v praxi

Od letošního školního roku  žáci oboru Agropodnikání používají při sklizni hroznů  nový traktorový přívěs pro přepravu hroznů. Přívěs na hrozny je jednou z nových učebních pomůcek pořízenou rámci nákupu pro naši školu jako Centra odborného vzdělávání.

VÍCE »

Moderní úprava kapra

Naši žáci si zkoušejí moderní úpravu ryb, kdy má prostor jejich fantazie. Výsledkem byly báječné rybí pokrmy a už nyní se těší na další výuku.
Michal Koch, učitel odborného výcviku

VÍCE »

Nastal čas sklizně hroznů

Žáci oboru Opravář zemědělských strojů spolupracovali se žáky oboru Zahradník a Zahradnické práce při sběru hroznů ve  vinici na terasách  školy. Žáci si vyzkoušeli novou techniku na přepravu hroznů v tříbodovém závěsu traktoru. Nová vyvážecí vana v tříbodovém závěsu traktoru zjednoduší sklizeň a přepravu  hroznů i v obtížnějším terénu  školních teras. Práce za slunečného počasí  s novou technikou všechny bavila.
Bc. Brouček vedoucí učitel OV

VÍCE »

Odborná exkurze v Cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou

Dne 12. 10. 2022 žáci prvního a druhého ročníku oboru Opravář zemědělských strojů navštívili firmu Moravskoslezské cukrovary, a.s., v Hrušovanech nad Jevišovkou , jenž je mimo jiné také partnerem naší školy.
Absolvovali jsme prohlídku celého komplexu včetně výroby vápna. To bylo pro někoho překvapením…

VÍCE »

Ochutnávka po italsku

Dne 18. 10. 2022 ve výuce předmětu technologie oboru Kuchař – číšník třídy 3. KC po probraném tématu „MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ“, si žáci 3. KC připravili ochutnávku surovin a typických pokrmů italské kuchyně.
Zde jsou postřehy několika žáků této třídy:
Adéla Čechová – „Podle mého názoru byla ochutnávka super a díky ní víme, co jí v Itálii. Ale kapary mi nechutnaly – ale to bylo jediné, co mi nechutnalo. Kdo neochutnal, přišel o hodně.“

VÍCE »

Použití nové techniky v praxi

Od letošního školního roku  žáci oboru Agropodnikání používají při sklizni hroznů  nový traktorový přívěs pro přepravu hroznů. Přívěs na hrozny je jednou z nových učebních pomůcek pořízenou rámci nákupu pro naši školu jako Centra odborného vzdělávání.

VÍCE »

Moderní úprava kapra

Naši žáci si zkoušejí moderní úpravu ryb, kdy má prostor jejich fantazie. Výsledkem byly báječné rybí pokrmy a už nyní se těší na další výuku.
Michal Koch, učitel odborného výcviku

VÍCE »

Nastal čas sklizně hroznů

Žáci oboru Opravář zemědělských strojů spolupracovali se žáky oboru Zahradník a Zahradnické práce při sběru hroznů ve  vinici na terasách  školy. Žáci si vyzkoušeli novou techniku na přepravu hroznů v tříbodovém závěsu traktoru. Nová vyvážecí vana v tříbodovém závěsu traktoru zjednoduší sklizeň a přepravu  hroznů i v obtížnějším terénu  školních teras. Práce za slunečného počasí  s novou technikou všechny bavila.
Bc. Brouček vedoucí učitel OV

VÍCE »

Odborná exkurze v Cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou

Dne 12. 10. 2022 žáci prvního a druhého ročníku oboru Opravář zemědělských strojů navštívili firmu Moravskoslezské cukrovary, a.s., v Hrušovanech nad Jevišovkou , jenž je mimo jiné také partnerem naší školy.
Absolvovali jsme prohlídku celého komplexu včetně výroby vápna. To bylo pro někoho překvapením…

VÍCE »