
Naše škola často připravuje občerstvení pro významné akce ve Znojmě i v jiných místech v Jihomoravském kraji.
„Během naší výuky oboru Kuchař-číšník plníme přání zákazníků a jejich speciální požadavky při sestavování rautu a tím zvyšujeme vědomosti a zkušenosti našich žáků a snažíme se je připravit na jejich budoucí práci v daném oboru. A dnes je to menší ukázka z 1. ročníku.“
Michal Koch, učitel odborného výcviku
Ředitel školy, Ing. Libor Pelaj, předal žákům pochvalu ředitele školy za aktivní přístup k přípravě Znojemské zemědělské výstavy a poděkoval jim za jejich práci pro školu.
PaedDr. Helena Klepetková, zástupkyně ředitele
Ve dnech 26. a 27. 9. 2022 se zúčastnilo 13 žáků prvního ročníku oboru Agropodnikání s vyučujícími Mgr. Aladárem Dančem a Ing. Stanislavem Plichtou dvoudenního adaptačního kurzu na ekologické farmě v Zašovicích.
V den příjezdu se žáci seznámili s chodem farmy a s chovanými zvířaty, krmili krávy, prasata, ovce a drobná hospodářská zvířata. Také si z čerstvého faremního mléka vyrobili máslo a vlastní sýr.
Občas nám naši žáci přinesou na ochutnání a posouzení právě uvařené, upečené, udušené nebo osmažené pochoutky. Tak i dnes – děkujeme 🙂
Nebo dnes 🙂
Blíží se zimní období a je dobré zkontrolovat vozidla, aby byly na tuto sezónu připraveny.
Naši žáci oboru Opravář zemědělských strojů, pod vedením učitele OV na odborném výcviku, rádi zkontrolují vaše auto nebo traktor. Při kontrole provedou měření stavu akumulátoru, prověří kvalitu nemrznoucí směsi v chladící soustavě vozidla, zkontrolují ostatní provozní kapaliny a změří hloubku dezénu pneumatik.
Uchazeči o studium se mohou přijít podívat k nám do školy :
4. 11. 2022 – Prezentace středních škol
15. 12. 2022 – Den otevřených dveří
12. 1. 2023 – Den otevřených dveří
Ředitel školy Ing. Libor Pelaj stanovil na 4. 11. 2022 ředitelské volno z důvodu konání Prezentace středních škol v naší škole.
PaedDr. Helena Klepetková, zástupkyně ředitele
Žáci se učí svařování plamenem
Video – výuka svařování
Foto uvnitř
Leoš Cejpek, Roman Vaškových, učitelé OV
Žáci v odborném výcviku vyrábějí podkovičky – pro štěstí – pro soutěžící a návštěvníky Prezentace středních škol.
Leoš Cejpek, učitel OV
Naši žáci se připravují s učitelem odborného výcviku Michalem Kochem na soutěž, která se koná v Praze dne 22. 11. 2022. Držme jim pěsti 🙂
PaedDr. Helena Klepetková
Ředitel školy, Ing. Libor Pelaj, předal žákům pochvalu ředitele školy za výbornou reprezentaci v Krajské soutěži v orbě s mezinárodní účastí a poblahopřál jim k dosaženým úspěchům a skvělým umístěním na stupních vítězů.
PaedDr. Helena Klepetková, zástupkyně ředitele
Členové žákovského parlamentu zvou své spolužáky a učitele na akci s názvem Den bez batohu. Vymyslete co nejoriginálnější způsob, jak si přinést učebnice, sešity a ostatní učební pomůcky do školy, když zrovna máte nechat batoh doma. Přehlídka vašich „bezbatohů“ proběhne ve dnech 16. a 23. listopadu v 9.40 ve druhém poschodí v respiriu. Nejkreativnější nápady budou oceněny. Těšíme se na vás!
Žákovský parlament
Dnes informovalo studentské rádio o tom, proč máme ve čtvrtek volno – co je za státní svátek? Také jsme od 4. A dostali oznámení ze školského parlamentu o tom, že třída, která bude mít vysílání, bude v tomto týdnu i uklízet prostor před školou. Super nápad!
Prostor před školou je vizitkou nás všech, tak si ho pojďme udržovat čistý!
PaedDr. Helena Klepetková, zástupkyně ředitele
Podívejte se na video z vysílání nebo si přečtěte povídání o státním svátku….
Dne 7. 11. 2022 navštívil naši školu technolog firmy Ireks Enzyma. V rámci odborného workshopu seznámil žáky 3. ročníku oboru Cukrář s novými výrobky určenými pro vegany. V rámci workshopu si žáci vyzkoušeli práci s moderními surovinami a technologii jejich zpracování. Pod vedením technologa vyrobili žáci chutné výrobky pro vegany.
Marie Polachová, učitelka odborného výcviku
Žáci 2. a 3. ročníku obor Řezník-uzenář se zúčastnili výlovu ryb v Jaroslavicích. Viděli průběh zátahu pomoci sítí. Dále vlastní výlov, který se provádí mechanickým keserem. Následně třídění ryb dle velikosti a jejich přesun do kádí a odvoz auty na sádky. Byli seznámeni s tržními druhy ryb a s jejich zpracováním. Vyzkoušeli si omračování, zabití a následnou úpravu ryb.
Ing. Milada Veselá
Šestice účastníků pracovní stáže v rakouském Spitzu si pro žáky 2. ročníku oboru Agropodnikání připravila prezentaci, aby jim přiblížila pobyt a práci ve vinařské oblasti Wachau. Stážisté se zaujetím vyprávěli zážitky jak z pracovního prostředí (sběr hroznů, práce s technikou, produkce vína, označování lahví etiketami, …),
Výroba domácí vepřové paštiky s brusinkami dle vlastního receptu:
suroviny na 1 kg: vepřový bůček bez kůže 300 g, vepřová plec 300 g, vepřova játra 200 g, cibule 150 g, brusinky 50 g, sůl a pepř dle chuti, všechny suroviny namlet na jemno, důkladně promíchat, vložit do zavařovacích sklenic a zavařit na 100 stupňů 3 hodiny.
Žáci oboru Kuchař – číšník přejí dobrou chuť!
Dnešní projektový krásný den oboru Kuchař-číšník. Moderní příprava ryb. Filet z makrely, pyré z hrášku bonduelle a glazovaná zelenina:
Dne 4. listopadu 2022 se budova SOŠ Znojmo, Dvořákova změnila k nepoznání. Místo klasické výuky se ve třídách, odborných učebnách, tělocvičně a na chodbách usídlily střední školy, aby budoucím absolventů základních škol představily své zaměření a studium.
Žáci SOŠ sice měli uděleno ředitelské volno, ale přesto se více než 40 z nich zapojilo do prezentace jednotlivých oborů.
Partneři školy
Copyright © 2019
Střední odborná škola Znojmo,
Dvořákova, příspěvková organizace - Zřizovatelem školy je Jihomoravský kraj, Žerotínovo nám. 449/3, 601 82 Brno.
Všechna práva vyhrazena